Hemma hos Martina

Har äntligen läst ut Martina Haags första bok. Köpte den eftersom jag trodde att det skulle vara hysteriskt rolig. Ja lite skoj i alla fall, men icke. Det var mest en bok om hur det är att vara gravid och ha barn... Gravid är jag långt ifrån, men med barn är jag ändå hela tiden!

Ingen bok för mig alltså, och nu hoppas jag att hennes andra bok, Underbar och älskad, skall vara bättre. Den som lever får se. Just nu läser jag en bok som jag lånade på biblioteket här om dagen. Har precis börjat, och än så länge verkar den lite små rolig.

40151-44
Bild: Adlibris.comTill Göteborg

Efter jobbet skall jag åka till Göteborg och hämta min karl.... ja, det är väl det han är!?! Vaknade i morse av att han ringde och bara ville säga hej. Jag som annars inte brukar uppskatta morgonsamtal, i alla fall inte och bli väckt av dem, blev den här gången faktiskt glad.

Var och hälsade på Ulla igår. Hon har äntligen fått tag på en lägenhet i Göteborg och kommer förmodligen snart att flytta dit. För hennes skull är jag glad, men samtidigt är det trist att hon flyttar...

Äntligen har soffan kommit och den är faktiskt hur fin som helst! Nu fattas det bara gäster som kan komma och sitta i den... Om jag är hemma vill säga eftersom jag just nu jobbar ganska mycket.

Till helgn är det dop för Simon och Adam och jag, min tok, har lovat att läsa nån dikt framme i krykan... Ja ibland säger man ja innan man hunnit tänka efter! Längtar tills det är över:)


Äntligen fredag

Idag kommer, äntligen, min soffa. Har fått ringa till Ikea och tjatat eftersom det tycktes som de glömt bort mig.

Skall snart på utflykt med bularna vi bakade igår, skall bli mysigt. Mindre mysigt är att det är hur mycket snö som helst ute!! Vill ha vår nu, inte snö.

I helgen skall jag till skåne och hälsa på massa vänner. Kanske hinner jag shoppa lite också, om pengarna räcker till, nu så här innan lönen. Ha det bäst

Bullbakar dag

Efter att Karin åter blivit sjukskriven får jag och mina kollegor ändra om i våra schema, för att allt skall kicka och klaffa på jobbet... vilket har lett till att jag måste öppna tre dagar i rad. Gå upp tok tidigt alltså! I morse började jag nästan klockan sex och runt sju tiden i morse stod jag och bakade kanelbullar för fullt. Jag gjorde i alla fall en bulldeg som fick stå och jäsa till sig innan ett par barn fick äran att baka ut bullar.

Ledsamt nog fick vi inte äta några bullar utan vi sparade dem tills vår utflykt till skogen i morgen. Skall bli mysigt... nu ikväll har jag stillat mitt bullbehov och satt Caroline och hennes vän i bakartagen. De belv mycket goda!!

Resan är föreesten äntligen bokad. Ser fram emot lite värme, här i Lerum har det snöat en massa idag.

Mina betyg till finalen i Melodifestivalen 2006

Ja, jag måste ju göra ett blogginlägg om helgens melodifestival, finalen!!


Andreas Johnson - Sing for me
Med en skön låt äger Andreas globen under sitt framträdande. Stor plus för att killen rör sig över stora ytor under delar av sången. Klädmässigt gillade jag hans mörkblå kostym och hans röda skjorta, avd jag inte gillade var hans ring i högra örat. Det gick helt bort!! Sing for me var en låt som jag trodde på, och det var ingen överraskning att det var en av favvoriterna i juryns röster. Av mig får Andreas 4 av 5.

Björn Kjellman - Älskar du livet
I sin gröna kavaj och gröna hatt ser Björn ut som en snäll lekfarbror. Hans svarta byxor och väst med silver ränder är däremot mycket bättre! Låten Älskar du livet var för mig aldrig någon favrit, och även om jag gillar Björn så är det hemskt att säga, killen har ingen bra sångröst. Texten var fin, men i helt fel sammanhang. Så även om Björn gjorde sitt bästa får han bara 2 av 5.

Linda Bengtzing - Jag ljuger så bra
Linda kom in på scenen som en frisk fläkt. Med alla sina klädbyten tycker jag att hon gjorde ett riktigt bra framträdanade. I sista bytet fastnade kjolen, men även detta fixade Linda. Förra året var jag ingen större hejjare av Linda, men i år tycker jag att hon mognat till sig. Med sin låt Jag ljuger så bra gör hon ett framträdande som det lyser självförtroende om. Av mig får linda 4½ av 5.

The Poodles - Night of passion
Jag gillade de hårdrockande gänget i the Poodles! Även om jag ibland tyckte mig se för många ölmagar... Låten var grym, med många höga toner som inte är en baggatell för alla att klinga av. Mest fascinerad var jag kanske ändå av trummisen som på många konstiga och coola sätt kastade med sina trummpinnar! Ett säkert framträdande som får 4 av 5.

Magnus Carlsson - Lev livet
Mangus är en charmör, det är bara så. Med sin svarta kostym ser han ut som en läcker skön sjungande karl som man inte kan annat än smälta för. Plus även för de svartklädda dbakgrunds dansarna, som även de gjorde ett bra jobb. Sångmässigt är han som vanligt väldigt duktig, men låten fångar mig inte för fem öre. Funderar på hur den gick... nä minns inte. Magnus får 2 av 5.

Rednex - Mama take me home
Ja, rednex betyder ju bönder och det är precis vad gruppen visar på scenen. Även om jag tycker att deras kläder är coola och låten till viss del är riktigt bra, måste jag säga att Mama take me home inte platsar i melodifestivalen. Verserna gillar jag bäst, eftersom de musikaliskt sett är svårast att sjunga. Melodin går en egen väg medan kompet har sin. Mycket musikaliskt bra! Låten får 3 av 5.

Carola - Evighet
Jag håller med Lena PH när hon i inledningen av finalen sjöng att Carola är smart som passar på att torka håret under sitt framträdande. Även om Carola redan använt sig av fläktar på scen, tänker på fångad av en stormvind, är det inte alltid fel att göra en favorit i repris. Hennes mörkblå kläder fläktar som en vacker våg... eller nåt!?! Snyggt tycker jag i alla fall att det var. En del har sagt att de tycker att Carola börjar bli tjatig, och att mycket av det hon gör låter samma... För mig spelar det ingen roll att det är lika, hon är duktig. Även om låten Evighet inte var den bästa låten i finalen tycker jag att Carola var den bästa artisten i finalfältet! Jag tror på att hon klarar representera Sverige i den stora Europatävlingen senare i Maj, det måste hon göra...Hon har en enorm utsrålning uppe på scenen och man ser riktigt hur det lyser om henne. Evighet får 4 av 5.

Magnus Bäcklund - The name of love
Magnus, tack för att du bytade bort de där fula Rednex liknande bruna skinnbyxorna! Kvällen kläder var 100 gånger bättre. Sångmässigt klarar Mengus sig utmärkt utan Jessica, men vad har han fått för låt? The name of Love blev till slut endast en tjatig refrän för min del... 3 av 5

Kicki Danielsson - I dag & i morgon
Som pappa sa, ja för ungfär 20 år sedan hade säkert låten, I dag & i morgon  varit riktigt bra! Mycket plus för Kikkis kläder, färgglada och med en modell som passade för hennes kropp. Ledsen att säga det med nu måste Kikki lägga ner melodifestivalen och lämna plats åt nya talanger. Jag ger henne 1 av 5.

BWO - Temple of love
Martin, sångaren är ju riktigt söt!! Och även om de två små nissarna som spelar synt bakom honom ser halvt roliga ut tycker jag att allt är coolt. Låten Temple of Love som redan spelas flitigt på radion, tror jag kommer att bli nästa disco låt. Ja, den kommer vi nog alla svänga oss lurviga till en eller två gånger. En glad låt som man blir glad av att lyssna på! Att Martin rör sig över scenen är också plus i kanten för! Det gör att publiken blir mer delaktig! 4 av 5.

Fullbokat

Har äntligen fått tag i flybiljetter, men det hotell vi valt var fullbokat. Nu har resebyrån hänvisat oss till ett annat hotell, så det blir att kolla in om det duger...ett projekt att ta reda på vart det ligger, men som allt annat skall väl detta också lösa sig.

Ett större problem är att det är kravall tider, trist nog, i Paris. Inget roligt alls att hamna mitt upp i. Skall hålla ögon och öron öppna för avd som sker ute i världen!

Min helg har varit stålande bra och jag har shoppat som bara den och gjort massor av fynd. Bäst är nog min nya party väska, eftersom jag hatar små väskor! Detta är en liten, liten väska som får plats i handen och rymmer allt det man behöver när man går ut: mobil, pengar, id, läppglans och så plats för jackbiljetten!

Kan man tävla i sötast bebis?

På aftonbldet.se görs det i alla fall. Och vinnare är Angelina Jolies adoptivson Maddox, 4 år. Hm... ja han är såklrt ruggigt söt!!

Maddox
Bild: APKära fredag

Fick gå upp extra tidigt eftersom jag var tvungen att ta emot några tidiga barn... kan inte säga att jag var på ett strålande humör... snarare tvärtom!!

Mina barn var däremot på världens busigaste humör och inget tycktes roligare än att bråka med mig. Igår kväll pratade vi om arbetsglädje, inget jag kännt av hittills idag! Har gett den ena förmaningen efter den andra. Inte nog med det skall jag ha möte med bossen efter jag slutat idag. Var lite nervös igår kväll, men idag har jag fått andra saker att tänka på.

I eftermiddag skall jag dock åka till Borås! Skall föröska hinna shoppa lite innan baletten. Sedan skall jag träffa Åsa och vi skall ut för att göra stan osäker. Jobba i morgon? Har hittills inget hört, men är som vanligt alltid beredd! Annars funderar jag på att eventullet åka hem till Fjällbacka över lördag söndag. Skulle vara najs att träffa bebbarna, annars kanske Tobbe kan komma till mej.

Ja, den som lever får se!

Hon har redan vunnit...eller?

I enormt snygga solbrillor har Carola kanske redan vunnit. Enligt aftonbladet.se har hon redan ett rum bokat på på Paris Hiltons exkille, Paris Latsis hotell. Nog för att Carola är stor, och med en enorm utstrålning har hon charmat många, vill jag dock bara säga hallå...glöm inte dina konkurenter. De har säkert mycket att ge de också!

Men kanske är det så, att trotts att Carolas låt inte är den bästa, eller är den det?, så är hon en av favvoriterna. Och med sin enorma utstrålning gör hon sällan ett dåligt framträdande. Som hennes åtta åriga son Amadeus sa: du rockar fett

Carola
Bild: KARIN TÖRNBLOMSex and the city är slut...

40151-43
Bild: Hbo.com

Så var alla avsnitten av succe seiren Sex and the City slut, för min del. Igår såg jag sista avsnittet och snipp snapp slut, så var den saga slut... Tjejerna i serien har verkligen fått mig att fundera på mycket... en del bra tankar, men även en del som jag hellre lever utan.

Carrie fick till slut sin mr Big, Samantha fick leve lycklig med sin Smith (Vilken super snygg karl), Miranda flyttade till Brooklyn med si familj och Charlotte fick en dotter - från kina. Ett lyckligt slut!!

Favvorit avsnittet är nog när Big drar till Paris (dit jag också snart skall) och de spelar Moon River. Magiskt!!


Blocket

Har nu äntligen läst ut boken Blocket av Karin Wahlberg. Boken har fått väldigt bra kritik i pressen, men för mig var den ett bottennapp. Dte enda som fångade mig som läsare var alla platser i Lund där händelserna utspelar sig... Kul eftersom många av mina vänner är i skåne just nu... Annars som sagt, ingen bok för mig.

40151-40Jag skall få ett barn!!

I början av april skall jag bli förälder, i alla fall gudförälder/fadder. Mitt gudbarn är Simon, Emma och Lennarts ena tvillingpojk... Ingen är gladare än jag, att jag bland andra har fått den här ärofyllda uppgift.

Ger upp... men inte Paris

Ger upp för dagen och packar väskan och går hem.

Gjorde en dunder trist upptäckt, flygbiljetterna som jag trott va så billiga (jag trodde att det var flyg+hotell) visade sig endast vara flyg... suck. Ingen som varit i Paris och kan tipsa på bra hotell?

Brevet är nästan klart. Gokväll


Många bollar i luften!

Sitter framför datorn och försöker göra tusen saker samtidigt, känns det som i alla fall. Kollar på resor, skriver ett brev hem till barnens föräldrar, hjälper en tjej som sitter brevid mig att fylla i hennes iup, läser om Maria Mantessori, bloggar och... ja plus lite till... har att göra alltså:) Preics så som jag vill ha det!

Dallas - Nästa för Jennifer?

Enligt branschtidningen Daily Variety skall Jennifer Lopez få rollen som JR:s fru Sue Ellen. Inga papper är ännu påskrivna, men det hela verkar ändå ganska säkert.

Jennifer är enligt mig en av de vackraste kvinnor som finns, men att på nytt göra Dallas? Varför? har inte dallas fått ha sin tid i rampljuset? Tycker att man borde sattsa på något nytt koncept istället!

40151-40
Bild: Jeff Vespa

När ett förhållande spricker...

Den alltid så docksöta Jennifer Aniston har tröttnat på alla som tycker synd om henne efter skilsmässan med Brad Pitt. För en del kan jag tänka att det var något fruktansvärt som hände, att skilja sig från, kanske en av världens eftertraktade karlar.

– Folk som tycker synd om mig får min hud att knottras, säger hon i Vogue idag... och jag kan inte annat än att hålla med. De gjorde sitt val och det tycks enligt mig att Jennifer repat sig riktigt bra. Att gå igenom en skilsmässa kan nog sällan vara roligt och rätt på något sätt....

40151-41
Bild: George Pimentel

Skickat med posten

Så har jag äntligen fått tummen ur och fått iväg paketet som tycks ha haft en förbannelse över sig att ständigt bli kvarglömt. Jag talar så klart om presenten till Robert som fyllde 25 år i slutet av februari.

Inte nog med att jag glömde att ta med mej paketet till festen, efter en tid i en stökig lägenhet hittade jag paketet förrgår när ja tog mig i kragen och städade upp. Tog mig ner till posten, som jag knappt visste fanns kvar längre, men det hade såklart redan hunnit stänga. Fick gå dit i går stället och äntligen ligger paketet på brevlådan. En sak från min, att göra lista som jag kan boka av, nu är det gjort.

Posten var faktiskt ganska trevligt. En snäll dam bakom disken hjälpte mig med både det ena och det andra. Härligt att få hjälp av inbodda lerumare när man är ny i stan.

Äntligen

Ibland bara saknar man! Jag saknar i massor. Idag fick jag äntligen pratat med en nära kära vän hemifrån. Shit vad jag saknat henne!!

Igår hade jag mat och video kväll med Carl och Caroline. i såg tjenare Kungen som var långt ifrån den smartaste film jag sett. Helt enkelt iq befriad. Vi satt dock och skrattade gott åt alla kommentarer, kläder och situationer som hela tiden tycktes uppstå. Najs att ha sällskap!!

Carro fick städflipp och började sortera sin garderob vilket fick mig att ta mig en funderare på att kanske själv börja sortera lite hemma hos mig... plötsligt händer det, eller vad är det reklamen säger? I övrigt händer på tok för lite just nu... eller så händer det så mycket att jag inte har tid att refelktera över det som faktiskt händer.

Var på tursitbyrån här i Lerum igår och snackade reseplaner.... Milda makter vad det kostar att leva! Som tur är hittade jag sista minuten biljetter som jag absolut skall sälja in hos min medresande. De biljetterna bara måste vi ha!


Gaustablikk

40151-37

Om det var så fantastiskt som det brukar? Ja, kanske var det till och med bättre! Med ett väder som inte kunde varit bättre åkte vi som bara den. De nya backarna som de tidigare inte kunnat öppna var öppna!! Lite steniga och sådär, men super najs!!

Själv åkte jag endast telemark den här helgen och det gick riktigt bra. Hur är detman säger? Att man skall sluta medan det är som roligast? Det gjorde vi i alla fall igår, och längtar redan tillbaka!


Ut i världen

Letar resa för fullo. Slut på att bara sita här hemma och längta bort och dags att göra slag i saken!! Städer som Paris och Venedig lockar mest just nu, i alla fall för att bara åka iväg över en helg. Kanske får jag fira min 23 års dag i spännande länder...den som lever får se!!

40151-36


Har själv gett mig en friskförklaring

Vem har tid att ligga på latsidan? Än mindre ligga och vara sjuk... inte jag!! Har massor jag måste göra och snart kommer min efterlängtade soffa (fast jag har köpt en tre sitts...) och jag måste spara massa pengar. Alltså inte vara hemma från jobbet...

Idag är det min absoluta favorit dag på hela veckan, fredag! Och jag har dagen till ära förklarat mig själv frisk. När jag kom till jobbet i morse hade vi tydligen popcorn kalas, inte mig helt emot jag älskar ju popcorn...

Senare i kväll, efter jag slutat runt 18, åker jag hem till Fjällbacka för att sedan åka vidare till Gausta. Mamma har lovat att packa min väska så att det bara är för mig att hoppa in i bilen och sova, hur skönt låter inte det!?! Toppen mamma!!

Gausta börjar bli riktigt grymt och nu var det länge sedan jag var där. Nyår... hm, när jag var mindre brukade vi åka dit nästan varje helg, men sen blev jag och syster yster stora och våra liv flyttades från Fjällbacka till andra orter.

På jobbet, jag över allt tycks det som, är längtan stor efter att få åka skidor. De som inte längtar efter redan inbokade resor längar efter att boka. Att åka skidor, men snön virvlandes runt dina pjäxor är en grym känsla som inte kan mätas med mycket. Så se upp i backen, nu kommer jag, äntligen!!


40151-35
GasutablikkApoteket

Nu bär det av till de äldre människornas place, apoteket. Absolut ingen favvoritsyssla, men som tur är behöver jag inte stå i receptekön. Den kön brukar alltid vara så himla lång och de bakom disken skall förklara den ena medicinen efter den andra.

Förra gången jag var på apoteket för att handla alvedon till Karin var det en dam framför mig som skulle köpa strumpor för sitt åderbrock. Herre Jisses vilken tid det skulle ta!! Och som vanligt, ja det brukar vara så av någon anledning, hade jag ställt mig totalt fel kö.

Caroline ringde mig igår, när jag låg och könde mig som sjukast, om jag inte hade lust och följa med henne in till stan (Göteborg alltså)... sa att jag skulle ringa om jag kände mig bättre, men efter att verkligen ha kännt efter så tror jag inte att jag skulle orka. För övrigt sa hon i samtalet att jag var gammal!! Ja, så gmmal som jag var åkte jag väl inte hem så ofta på helgerna. Fick påminna damen om min ålder och att jag visst åker hem emellan åt. Så gammal är jag faktiskt inte!!

Alla har vi våra behov!

Har ni någon gång funderat över vad som är viktigt för er? Eftersom jag är den funderare jag är är detta saker jag ofta tänker på. Vad är det egentligen som gör våra liv meníngsfulla? En vän sa till mej för någon vecka sedan att pengar var överskattat... kan ibland hålla med, men att vi inte behöver pengar? Nja, saker och ting blir betydligt lättare med pengar då hela samhället styrs av pengar.

På aftonbladet kan man idag läsa om olika superstjärnorns behov. Ganska skoj, så ni kan ju titta och läsa själva!

Vikariebrist!!

Är tok sjuk och tankarna på att stanna hemma och bara kurera mig var på högsta nivå idag! Men som den människa jag är kravlar jag mig även en tidig mogon som denna, upp ur sängen och proppar kroppen full av små vita tabletter.

En av mina kollegor, Karin, har fått allvarliga problem med sin rygg och har fått en läkartid idag. Vi får se vad fabror doktor säger... om hon får komma tillbaka till oss eller inte. Jag hoppas naturigtvis att hon får någon mirakel medicin och snabbt är på fötterna hos oss igen. Tyvärr är det många som är sjuka just nu, eller hemma och vårdad sina sjuka barn och vikarierna är få. Idag får vi klara oss bäst vi kan och jag funderar naturligtvis på hur det gått om jag också stannat hemma.

Igår efter studiedagen, som ärligt talat var ett sömnpiller större delen av dagen, gick jag och la mig med en gång jag kom hem. Med en frossa så jag inte äns orkade gå till TV´n, som står fem meter bort, och titta på vare sig Let´s Dance- backstage eller Lost, ja då insåg jag hur dålig jag var. Orkade inte äns ta mig dit för att sätta igång videon och spela in...

Jag blir sällan sjuk, och brukar oftast när jag väl bli det ignorera det. Menar, hur kul är det egentligen att vara sjuk!?! Men de gånger jag faktiskt blir sjuk så blir jag det oftast riktigt ordentligt. Så den här gången, alla nära och kära, är det min tur att beklaga mig över den hemska influensa som etsatt sig fast i min kropp... Snart slutar mina piller verka och då får jag banne mig lida eftersom jag inte har några fler... Får köpa mer alvedon och en febertermometer när jag slutar klockan ett senare idag!


Ibland kan man inte annat än att bli arg på sig själv!

Så där, då var maten färdig och uppäten och vi har även provat på¨en hel massa nya spännande frukter! Hm... min matlagning borde gå till historien...

Mamma ringde precis, men eftersom jag glömt batteriladdaren hemma, och knappt hade någon laddning kvar var jag tvungen att göra samtalet kort. Ja, ibland blir man arg på sig själv! Lddaren hade jag ju tänkt ta med mej, men glömde såklart. Irriterande!!

Nytt kök till Ragnar huset. Lite skojjigt att det huset fått det namnet! I alla fall, det skall blir spännade att se hur det blivit hittills. Har hört att det blir kalasfint. Drömmer om att behålla det!!!

En bra sådan!

Efter ett lång dag på mitt "riktiga" jobb är jag nu på nästa uppdrag. Skall jobba tills 21.30 så dagen blir lång! Bakom mig leker två söta små syskon och tycker mest att det är skönt att jag sitter och grejar med mitt så att de får leka med sitt. Bygger kojja är nog vad de gör nu...

En av mina arbetskollegor fick gå hem tidigare idag. Hennes rygg är långt ifrån vad den borde och vi får se hur länge hon blir kvar. Ledsamt eftersom jag gärna ser att hon stannar hos oss. En klippa i mörkret? Ibland i alla fall!

I morgon är det studiedag. Skall åka till Göteborg och gå på massa kurser om kränkande behandligar.

Nu var kojleken slut och vad som händer härnäst åter står att se. Jag skall i alla fall göra mat. Är man Super Nanny, ja då är man! Och jag är en bra sådan!


Nya rykten?

40151-34
Bild: SCANPIX/AFP, AP


Nya rykten? Vad skulle väl skvaller pressen syssla med om inte starta rykten? En del av dem visar sig senare vara sanna, medan många av dem många gånger bara är bluff och lurendrejeri. Att Kiera och Jake skulle vara ett par vet vi ännu inte om det stämmer eller bara ett rykte, men söta ihop är de i alla fall.

Själv längtar jag tills våren då både blommor och människor vågar att visa sig ute. I morse var det -18 grader ute!! Trotts att jag tog bilen och bara gick några meter höll jag på att frysa halvt ihjäl, ja så kallt var det. Stackars barn som vi senare fick ta på massa kläder för att de inte skulle frysa sönder när de var ute och lekte.

Själv stod jag upp i ett fönster och försökte montera upp nya rullgardiner i det rum där barnen skulle sova. Kan medela er att det inte gick! Under mig stekte ett element mig och utanför fönstret lyste solen som aldrig förr... nu höll jag på att svettas ihjäl!

En ny smal Carola?

40151-33'
Bild: MICKE SOLEBRIS, KARIN TÖRNBLOM


På repetitionerna inför den kommande fjärde deltävlingen i årets melodifestival har Carola visat upp ett smalare yttre.

Ett tag funderade jag på varför Carola valt att ställa upp i tävlingen igen... enligt mig har hon vunnit det man kan vinna i den här tävlingen. Hon har vunnit den svenska tävlingen, fått åka och representera Sverige i den stora finalen och framför allt så har hon vunnit det svenska folkets hjärtan. Vad är hon ute efter denna gång? Skall bli spännande att se för hittills har melodifestivalen inte varit någon höjdare!


Ny doft?

Åsa köper en ny parfym åt mej nu när hon är ute och reser. Bra det eftersom jag själv tycks få stanna här hemma ett bra tag till. Kvinnorna i Desperate Housewifes skall tydligen lansera en ny doft.

Aftonbladet skriver idag: TV-serien Desperate Housewives blir allt populärare och nu får serien sin egen doft. Den nya hemmafruparfymen är framtagen av parfymfabrikanten Coty Inc, som lovar att den i stil med kvinnorna i Desperate Housewives ska vara ”mjuk och sexig”, uppger Ekstrabladet. Enligt planerna ska parfymen finnas i butikerna i slutet av året.

Ja, att kändisar gör sina egna dofter tycks vara mer än hett just nu. Alla skall ha sin egen doft och jag undrar vem som skall hinna bära alla dessa dofter? För att ha alla på en gång kan väl aldrig vara en höjdare, eller kan det?

40151-32

Bild: AP

En bild kan säga allt!!

40151-31
Foto: BULLS

I alla fall de här bilderna, trotts att de sägs att det inte är så. Men som sagt, det tycks vara dags igen... Ja vad skall man säga? Opps jag gjorde det igen. Som jag tidigare skrev så var funderingarna igång. Var det ett barn till på väg? Samtidigt så hoppades pressen på att Brittan skulle vara på gång att börja jobba igen.

Tvåbarns mor vid en ålder av... ja vad är hon? 25? Hm, ja där ligger jag i lä och tur, säger jag!!, är väl det.


Till dem jag tänker på!

Lerum, staden som alla borde älska? Här finns tydligen människor av alla sorter, en av dem är jag. Idag när jag gick till jobbet med en näsa stor som hela Manhattan, frågade jag mig sjäv vad jag egentligen sysslade med... vart var jag på väg?

Ibland i livet hamnar du i vägskäl där du tycks tvungen att fundera över din tillvaro. Här tror jag att jag befinner mig just nu. Jag funderar på mina vänner, som mer eller mindre tycks så långt bort! Hur kommer det sig? De är som vanligt inte längre bort än vad telefon linjerna kan nå... men när man ringer och ingen svarar trillar en känsla av ensamhet över än. Hur kommer det sig att jag så sällan hör av, hör av mig till många av mina vänner? Räcker tiden inte till? Och hur kan man i så fall tillåta den att inte räcka till!?!

Relationer... Jag har världens finaste kille. Vad mer kan jag önska? Tydligen en hel del har det visat sig. I helgen kom han hit... fick vänta i nästan en timme för att jag skulle vara en som ställer upp på mitt nya jobb. Och när jag öppnade... där stod han med fem rosor, stora så jag nästan inte såg honom bakom buketten. Trotts att jag inte är den romantiska typen så kan man inte mer än smälta, i alla fall för nån sekund, när sådan överraskningar står utanför din dörr.

Han älskade min lägenhet! Sa att det var bland det mysigaste han sett. Och trotts tavlor som stöd på golvet, soffan som inte kommit ännu, och all annan röra jag inte hunnit ta hand om, sa han att jag bodde fint. Jätte fint, sa han till och med.

Okej, han delar inte mitt intresse för böcker och han är tydligen inte killen som älskar att gå ut, men för övrigt... är han allt jag önskar? Han kan sjunga, han kan spela gitarr, han kan måla, han kan allt vad killar borde kunna i denna värld och kan han det inte är han sällan rädd för att lära sig något nytt. Han delar många av mina intressen och vi kan skratta ihop. Han tycker om sport och delar av tekinken som även jag gillar.... men framför allt...så älskar han mig över allt på denna jord. Jag kan bara fråga mig själv, där jag går i Lerum, en tidig måndag förmiddag klädd för jobb...Vad mer kan jag önska mig?

Någon som alltid, och då menar jag Alltid finns där! Jag menar min familj. Som jag idag, måndag, saknar mer än någonsin!!

Som jag säger till mina barn.
- Även en stor människa får längta efter sin mamma, sin pappa och sin syster! Det är abslolut inget fel med det.
Och när jag säger det till dem brukar de titta mig och fråga:
- Gör du det Ohanna? Längatar du efter dem?
Då nickar jag och säger, ja, nästan alltid!!

Måndag!!!


Ett gott skratt

I dag när jag kolla min mail hade ett tokigt mail hamnat i min inkorg. Fick mig ett gott litet skratt och ville dela med mig till er andra. Tack alla som skickar roliga saker till mig.

40151-3040151-29

An  elephant asks a camel, "Why are your breasts on your  back?"
" Well,"  says the camel,
"I think that is a strange question from somebody whose dick is on his face." 

Sminkad av barn?

En vecka går helt enkelt alldeles för snabbt, men att det nu stundar för helg, ja inte mig emot!

Sitter här en alldeles utmärkt fredag och planerar för fullt vad jag skall hitta på nu dagarna framöver. I morse gick jag upp 04.30. Så tidigt bara för att hinna duscha, ta hand om tvätten som hängde nere i tvättstugan, vi har inget torkskåp utan allt måste hänga ute på en tvättlina i 1000 år innan det blir tortt, leta fram mitt telefonjack så att telenissen som kommer i eftermiddag kommer fram och kan installera min telefon. Sedan fick jag skynda mig iväg i puderlätt snö till mitt jobb.

Började klockan 06.00 idag också... Var super trött, vilket inte "mina barn" var. De ha de varit upp länge när jag kom och pigga som bara den. Sminkat mig hade jag inte hunnit göra i morse utan det fick helt enkelt bli på plats... En av mina flickor var mycket faschinerad och ville mer än gärna hjälpa. Och eftersom jag inte är den som tacka nej till hjälp så... ja ni kan ju tänka hur snygg jag är just nu! Hm... igår gick jag ju runt med glitterklister märken i hela ansiktet:) Men vad gör man inte!?! Om barnen tycker att det är roligt å om dom e glada, varför skulle då inte jag vara det!!

I morgon, lördag, skall jag sova riktigt länge. I alla fall tills runt tio innan jag skall iväg och jobba extra. Ingen rast och ingen ro, eller vad är det man säger... Funderar även på att fråga om Tobias vill komma till mig... Han kanske har hunnit planera annat eftersom jag inte frågat tidigare, å i så fall är det så... har bestämt mig för att ta det hela lite som det kommer.

Fick mms av en kompis i går. Måste snart ta och fixa min mobil, ändra inställningarna, så att jag kan öppna alla mms jag får... ingen nytta av den funktionen annars.

Idag skall jag i alla fall till Borås igen. Skall evnetullt shoppa (har sett et enormt söt klänning hos VILA och super snygga brillor på Åhlens) lite om jag hinner innan min balett. Sedan skall jag träffa Oksana. Så himla länge sen att det skall bli jätte kul att ses igen. Hoppas även på att hinna träffa Ebba och Klara! Men det är så mycket jag vill under kort tid... vi får se vad som hinns med.

Tillbaka till nuet!! Ha en trevlig helg allihop!

Min tvilling?

Idag hände något specillt på jobbet. När jag kom, hade det sena passet idag eftersom en av mina kollegor blivit sjuk, mötte jag min tvilling i hallen, vår vikarie. Visst, helt lika var vi inte... hon hade mycket längre hår, framför allt större bröst (något jag tyvärr la märke till) och kanske var hon lite större hela hon.

Barnen tittade förvånat på mig när jag kom. "Hej Ohanna" sa de och jag funderade på om de trott att vikarien varit jag. Väl ute kände jag en konstig känsla, som säkert många mammor känner någon gång, att hon var med "min barn". Som den pedagog jag ändå är, hur lustigt det än är, så förstod jag att det är så här det kommer bli. Människor kommer och går, och "mina barn" kommer att ha många fröknar.

Skall dock tillägga att det kändes bra när barnen sa att de saknat mig och att "Ohanna är världens bästa". Fick ett glitterklister märke av dem, som nu mycket stiligt pryder mitt ansikte och ingen är gladare än jag. Vår vikarie gör ett utmärkt jobb och för min del, känns det naturligtvis utmärkt att få vara den som "kan".

Mr Big tillbaka igen

Tycks inte vara bättre... Carrie och Mr Big har börjat träffas igen. Att de inte, framför allt hon, kan förstå att de inte är bra för varandra. Hon träffade en karl som var jätte bra för henne. Hon hade fina kläder, det strålde om henne och framförallt så slutade hon att röka!! Tyvärr dök Mr Big upp och vipps, bara sådär, hade Carrie sabbat förhållandet som var det bästa för henne.... Men visst kanske det skulle vara roligt om Mr Big kunde bli bra för henne. Vi kan ju trotts allt ändras. (härligt hur man kan leva sig in i något, inte sant!?!)

40151-28

Kanske är det som med mig och Tobias... Man vill och trotts att man försöker tycks det ändå inte att fungera.


Jo Frost nästa?

Ja, nu är dagens arbete slutfört och mina ben skall först ta mig till hem och sendan får bilen ta mig till Partille!!

När jag ändå är på g, kanske man kan passa på att shoppa lite... Vad finns det för affärer i Partille? Kan kanske vara den uppiggande kick jag tycks behöva just nu. Livet är långt ifrån på topp, och tyvärr, gäller detta även mitt jobb. Ja ibland kan man tröttna snabbt. Specillet när inte alla människors kemi funkar ihop...

Blev upprör på en kollega idag, men antar att det är smällar man får ta när man arbetar inom den här "tantkategori" yrket... Skulle faktiskt inte ta illa upp och de anställde en man till på bygget, inte äns om han fick mer lön...( han skulle givetvis få göra alla tunga lyft som jag mer än hatar att göra)

Positivt i tillvaron är fortfarande min tavla. Älskar den!! Min magiska bild gör mig verkligen på gott humör! Igår ramade jag även in paristornet och Stures bild fick hängas åt sidan... Sorry Sture, men du har fått hänga med länge nu.

Mot ännu mer bebbar!! Kommer snart att bli nästa Super Nanny!! Sist jag såg det, kallade Jo Frost sig för JoJo...Ha ha som jag!!


Seeya:)
40151-27
Bild: ABC.com Supernanny


Helt ensam i en snöig stad som fortfarande sover

Började jobba klockan sex idag!! Med ögon trötta som aldrig förr släpade sig min kropp ur sängen och gick ut i ett snöigt Lerum. Vill för övrigt att det skall bli vår nu. Som tur var hade jag tiden på min sida och kunde i lung fart ta mig fram.

Ibland kan det nästan vara lite mysigt att gå helt ensam i en snöig stad som fortfarande sover. På vägen till jobbet ser jag hur folk vaknar till liv i sina stugor, och det kan ibland få mig att känna mig lite duktig. Att jag redan är uppe och på väg till mitt jobb...

Idag skall jag bege mig till Partille och, äntligen blir det av, att jag får träffa Jenny och hennes lilla Simon.  Sjukdomar och andra saker har hela tiden kommit emellan, men nu så. Eventuellt skall vi luncha ihop, men annars vet jag inte...

Skall även försöka hitta en till madrass, som alltid kan vara bra att ha hemma om man nån gång får gäster över natten... Gäster som man föredrar att Inte ha i sin egen säng.


RSS 2.0