Oväder!

Sitter och krurar här i stugan med regnet och vinden som slår emot väggar och fönster. Det är ett hiskligt oväder. Läser på Hanna Graafs blogg att hon är är i Fjällbacka. Hoppas för alla semesterfirare att vädret snabbt blir bättre.

Sedan vi kom hem ifrån Grekland har vi haft ca två dagar med sol...

Herrarna bjuder

Jag och Emma började dagen med en morgonpromenad, det är lika härligt varje gång då jag slås över hur mycket Fjällbacka har att erbjuda.

Senare under dagen då T pysslade med sin lilla bil åkte jag till skogs för att plocka svamp. Döm om min förvåning när halva skogen var nersågad... Blev inte många svampar i den korgen inte.

På kvällen tog herrarna med sig sina damer till restaurang Nolhotten för att bjuda på mat, efter pengar de vunnit på V75. Härlig kväll blev det, bra vunnit.

Därefter tog vi en tur på bryggan. Funderade över när jag sist gick där, men det måste ha varit riktigt länge sedan för jag kunde inte minnas.

Mamma och pappa skickade mms att de nu kommit till Sverige, gbg. Härligt att ha dem "hemma"

Den dubbla tystnaden

Den dubbla tystnaden

Visst tog den sig på slutet, men nu börjar jag känna igen mig när jag läser hennes böcker. Det händer inte så mycket mer än vad som redan skett...

Försommaren blomstrar och de goda vännerna från det välmående villaområdet i Visbys utkant reser iväg på sin traditionella semestertripp. I vardagen delar de allt: barnpassning, trädgårdsskötsel, middagar, fester och motionspass. Vänskapen är gränslös och banden dem emellan tycks orubbliga efter åratal av gemenskap. Årets utfärd går till Fårö där Bergmanveckan stundar och sedan vidare mot Stora Karlsö där sillgrissleungarna lyfter i tusental från de branta kalkstensklipporna.
Men något går väldigt snett under resan - en kvinna försvinner under en cykeltur i Bergmanlandet kring Hammars, en åldrad man flyter iland i den lettiska staden Ventspils på andra sidan Östersjön.
Kommissarie Anders Knutas med kollegan Karin Jacobsson får ett svårgripbart fall att ta tag i som för dem långt bortom gängse normer.

Låt den rätte komma in

DVD Film: Låt den rätte komma in

Märklig, mycket märklig film. Nått gör ändå att jag sugs med i handlingen

Oskar är 12 år och mobbad.Han blir kär i Eli, en märklig flicka. Hon är vanvårdad och mager men ändå så vacker. Eli ger Oskar styrkan att slå tillbaks. Men hon är inte som andra - hon tål inte solen, hon äter inte mat och för att komma in i ett rum behöver Eli bli inbjuden. Hon måste dricka människors blod för att leva. Eli är vampyr.

någonstans långt inne

Klockan är allt för mycket och någonstans långt inom mig undrar jag/ säger jag till mig själv att jag är allt för gammal för det här... Julia svarar inte, Axel och Jacob försvann och ja... nu blev det såhär? T steker ett ägg och jag har tendens till ångest...hur kunde dt bli så här då?!?! Orkar inte ens tänka nu... tänker, kanske, imorgon.

(försöker rätta stavfel som dyker upp, men ja... skönt att jag ÄNTLIGEN bestämt vad jag vill med min blogg)

Boy A

DVD Film: Boy A

Jag, Maggan och Erik hyrde film...alla tre somnade lite då och då... Ja ja är det dagen efter så är det! Filmen har fått bra betyg av de som sett hela, inte sovit emellan alltså. Själv fattade jag ju inte allt.

När Jack vid 24 års ålder släpps ut ur fängelset har han tillbringat merparten av sitt liv inlåst. 14 år tidigare begick han ett hemskt dåd tillsammans med en annan pojke, en händelse han nu hoppas kunna lägga bakom sig för alltid. Jacks mentor och fadersgestalt bli övervakaren Terry som hjälper honom genom en mognadsprocess som borde ha startat långt tidigare. Men det förflutna släpper inte greppet och vare sig tabloidpressen eller Terrys riktige son tänker tala tyst om vad som hänt...

Regn på kusten

Här hemma regnar det, mycket. Fick ett samtal ifrån sthlm om att det var sol där. Jaha... ja så kan det vara. Även bästkusten har sina fläckar:)

Skynda att älska

Skynda att älska

En så vanlig bok, om vanliga minnen som ständigt dyker upp då vi tänker på de vi saknar. Blev förvånad över det fina språket som är genom hela boken, inte trodde jag at Alex var "så mjuk". Oerhört bra, just därför att den var så träffande. Så här är det, skynda att älska!

Redan som barn reflekterar Alex över att hans pappa inte kastar upp honom i luften och busar med honom som kompisarnas pappor gör. Och som ung vuxen bär han en ständig oro för att pappan ska gå upp mitt i natten och råka trilla. Mer än en gång har det hänt att han fått lämna krogkön för att i ilfart åka hem och hjälpa pappa. Och istället för att komma hem på den årliga kräftskivan får han och fadern vänja sig vid att ses på ålderdomshemmet med insmugglade kräftor och whisky.

Allan Schulman gick bort 2003, Alex var då 27 år, Allan 84. Efter begravningen kämpar Alex med sina egna känslor och han blir en mästare på att stänga av dem, tills en dag då det inte går att hålla dem tillbaka längre.


Om jag kunde drömma

Om jag kunde drömma

Det är farligt för mig att börja läsa en bok där förväntningarna är skyhöga från början, så även i detta fall. Först total dissade jag den, en ungdomsbok om vampyrer är inget för mig. Men efter att Charlotta 27 år pratade så väl om den bestämde jag mig för att ge den en chans. Men visst är detta en ungdomsbok? Jag har läst många sådana i mina dar och den känns lite "barnslig" ändå fortsätter jag läsa och kommer med all sannolikhet läsa de andra tre böckerna också. Filmen ska jag försöka vänta med att se tills jag, om jag, läser de andra. Vill behålla mina egna bilder av hur personerna i boken ser ut.

Tre saker var jag absolut övertygad om. Den första var att Edward var vampyr. Den andra var att det fanns en del av honom - och jag visste inte hur stark den delen kunde vara - som törstade efter mitt blod. Och den tredje var att jag var villkorslöst och ohjälpligt förälskad i honom.
Bella Swan

Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckas hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward håller mest av. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara.

Hela helgen framför...

Gympa med Ellen på badholmen i morse, riktigt roligt. Spärren att dra ner dit och träna börjar släppa, när sommaren är över kommer jag nog inte känna nått knepigt med det.

Hade otrevligt nog migrän och låg och sov ett par timmar mitt på dan, inte likt mig. Mådde dock bättre därefter och vi åkte till Hamburgsund och firade Emmas 31 års dag. Vivan tokgillade min klänning och tog kort efter kort... Fina hon!

Fredag idag, känns konstigt... att redan vara ledig. Annars är fredag den bästa dagen, då jag har hela helgen framför mig.


som att leta efter guld

Tänkte ta årets första potatis från landet, men det måste ha varit för kallt hittills. Fanns då inget att egentligen lägga i en kastrull... eller jo några. Visade T där jag grävde och hade mig, ungefär som att leta efter skatter, de få fynd jag gjorde. Visst var han positiv men jag såg allt på honom att han funderade på hur i all sin dar han skulle kunna mätta nått på det där lilla.

För övrigt har jag rensat i trädgården, tack och lov för att den inte är större än vad den är. Det vi har räcker då gott och blir över. Nu är i alla fall ängen till gräsmatta klippt. Hur mycket kan egentligen gräs växa på en vecka....?!?!


Hemma igen...

Hemma efter en fantastisk vecka på Samos!!

Ut ur mörkret

Ut ur mörkret : en sann berättelse

Linda Caine har allt man kan önska sig. Två underbara barn, en kärleksfull man, ett vackert hus med en egen ateljé där hon kan måla och skapa. Trots en drömtillvaro har mörka, destruktiva känslor tagit över allt mer av hennes sinne. Otäcka bilder blänker till i hennes medvetande som gör henne skräckslagen. Hon får också häftiga vredesutbrott mot sina barn, speciellt mot sin dotter. Allt detta gör henne vettskrämd. Håller hon på att bli galen? I vissa stunder känns självmord som den enda lösningen, men inom henne finns också en stark känsla av att inte svika sina barn.
   Den kraftfulla resa som Linda tillslut bestämmer sig för att ta tillsammans med sin psykiater kommer att ta andan ur alla som läser den här boken. Fruktansvärda händelser kommer upp till ytan om vad som hände under hennes uppväxt i Afrika. Men djupast begravd finns hemligheten som hon som liten flicka lovade att aldrig avslöja?

Inte han!

Inte han!

Andie och Jin. Två systrar. Så olika men ändå så lika.

Det är få som tror att Andie och Jin verkligen är syskon. Allra minst de själva. Tillsammans med Kevin, den stora affärsmannen, lever Jin sitt jetset- liv och kan inte förstå hur Andie kan leva ett så vanligt och trist liv som lärare. Utan man dessutom...

Men när Cora, deras mamma, kommer tillbaka från en kryssning i Västindien med en ung man vid sin sida, förenas systrarna omedelbart. Vem är snyggingen? Och vad gör han med deras mor?!

Cora har varit änka i över ett år och det enda hon vill nu är att ha roligt. För första gången på länge känner hon sig älskad och har därför svårt att ta döttrarnas oro på allvar. Men kanske är det precis vad hon borde göra?

Tropic Thunder

DVD Film: Tropic Thunder

Ben Stiller, Jack Black och Robert Downey Jr. spelar huvudrollerna i den stjärnspäckade och galna komedin Tropic Thunder. När tre av Hollywoods största stjärnor beger sig till Vietnams djungler för att spela in en krigsfilm har de ingen aning om hur verkligt det kan bli.

Karriär och köksbesvär

Karriär och köksbesvär

Haha, den här var ju underbart rolig!

Samantha är jurist på en stor advokatfirma i London. Hon arbetar dygnet runt, har inget socialt liv och det enda hon vill, är att bli den yngsta delägaren någonsin. En dag begår hon ett misstag, ett misstag som hotar hela hennes karriär. Istället för att stanna och försöka fixa till det lämnar hon desperat kontoret och hoppar på ett tåg utan att ens se vart det går. Hon kliver av vid en okänd station och går på måfå fram till ett av husen. När hon ringer på dörren tror familjen att hon söker jobbet som hembiträde. Utan att veta hur det har gått till har Samantha tackat ja och satt igång med sina nya arbetsuppgifter.

RSS 2.0