Kalender del 2

Kommentera


Del 2
 
Två mörka ögon ser på dig utifrån där du nu har förflyttat dig till det andra fönstret, där ljusstaken står för att se texten i meddelandet. Mycket riktigt var svaret ögon men det står fortfarande oklart varför någon lämnat gåtan här, just nu. 
 
I från något annat rum hörs nu, genom tystnaden tickandet från en klocka. Tiden gör sig påmind och du inser att du inte har all tid i världen. Du är här av en anledning, om De aldrig bett dig fixa och kanske till och med lösa detta hade du aldrig satt din fot här inne. Huset ger dig rysningar och får dina tankar att leka fritt. Vad är det här för ett ställe, egentligen?
 
Tyst smyger du vidare genom rummet. Går sakta för att inte stöta till något i mörket och för att vara på din vakt, vara beredd... Men på vad?
 
Du rycker till när du inser att du trots din försiktighet stött till något. När du tittar ner ser du att det är en spelplan och din fot har vält alla spelpjäser som nu ligger huller om buller. Försiktigt, för att inte stöta till något mer trevar du med händerna för att hitta alla pjäser men inser att du omöjligt kan ställa tillbaka allt på sin plats. Hur skall du kunna veta vilken pjäs som stod vart? 
 
Det är när du trevar som du känner ytterligare en lapp. Den ligger vid något mjukt, men det reflekterar du inte över just nu. Du är fullt upptagen med att tyda lapp nr två. Så upptagen att du inte hör vad som händer vid ytterdörren.
 
 
Vad är aldrig mer än en fot lång, hur lång den än är?