Mjölkchokladtårta med kokosbotten

Gjorde den här tårtan igår, enkel och supergod! Ett tips om du vill ha mågot att bjuda på!

Botten:
4 dl kokos
1/2 dl farinsocker
1/2 socker
3 msk sirap
4 ägg

Blanda alla ingredienser till bottnen. Häll smeten i en form med löstagbar kant ca 24 cm (ev kan man sätta ett bakplåtspapper i botten och smöra det så är det lättare att flytta kakan om man önskar det). Grädda kakan i 175 grader i ca 12 min. Låt svalna.

Topping:
300g mjölkchoklad av god kvalitet (tex Jiavarra Lacté från Valrhona)
2 msk smör
3 dl grädde
1 msk honung

Hacka chokladen. Koka upp grädde, smör och honung i en kastrull. Häll gräddblandningen över chokladen och rör till en jämn smet. Häll smeten på den avsvalnade bottnen och låt stå till nästa dag.

Servera kakan med tex lättvispad grädde, glass eller färska bär.

Sött och Gott | |
#1 - - Lena:

Ser riktigt smarrig ut, måste provbaka den till helgen :)

Upp