London - Torsdag 101209

Vi börjar vår första dag i London som bjuder på blå himmel och sol. Frukost på Starbucks och där vi dricker kaffe i muggar så stora att vi lätt skulle kunna drunkna i dem. Kaffe är så gott och smörgåsarna njuter vi av.

Vi promenerar runt i en stad som redan varit vaken länge. Det är liv och ljud överallt.

Vi stannar till på en liten marknad innan det är dags för lunch. Det är bra med Linn, hon påminner mig om att vi måste äta.. jag kan lätt vandra omkring i en drömvärld där hunger inte existerar.

Därefter fortsätter vår promenad.

Vi hamnar vid en sjö där djurlivet är spännande. Länge står vi och tittar på den ena nya spännande fågelsort efter den andra, men när ekorrarna försöker klättra upp på oss går vi därifrån.

När vi är på väg mot Big Ben möts vi av så många kravallpoliser att vi inte kan se vart polisraderna slutar.

Politiska demonstrationer pågår

Mitt i allt detta hamnar vi, två små tjejer från lilla Fjällbacka. Det är en otäck känsla och vi minns båda kravallerna i Göteborg.

Linn tar tag i min arm och säger åt mig att hon vill därifrån, vi försöker ta oss obemärkt ta oss igenom massan vilket inte är det lättaste då många gator är avspärrade!



Helt matta stannar vi på Cafe Nero och fikar

Vi vandrar runt i ett London som nu blivit mörkt, köper biljetter till musikalen Chicago och äter därefter middag tillsammans med massa vin.
Vi är otroligt trötta och de trötta ögonpåsarna hänger längs med våra kinder, men trots allt är vi glada. Att vandra runt i London (och inte använda sig av sitt buss/t-bane kort) tar på krafterna! Vi skrattar och säger att det känns i kropp och knopp att man passerat 20...

London 2010 | |
Upp