Sticky Buns


Smaskens, smaskens, smaskens!! Provade att göra dessa bullar igår, halv sats. Dels för att vi inte har någon dirket plats i frysen men dels för att det är såå gott med nybakade bullar!!


Ingredienser:

125 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 ½ dl socker
½ tsk salt
1 1/2 tsk malen eller stött kardemumma 
ca 15 dl vetemjöl

 

Fyllning:
200 g rumstempererat smör
2 dl socker
3-4 msk vaniljsocker (helst INTE sådant med svarta prickar i utan gammalt hederligt ful-vaniljsocker)

 

1 ägg, till pensling
florsocker + vatten till glasyr

 

Gör såhär:

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Ttillsätt resten av degspadet, saltet, socker, kardemumman och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter, ca 5 min i maskin alt med elvispens degkrokar. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en slät smet.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en avlång kaka, ca 25×45 cm.

Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka. Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i bitar, gärna ganska tjocka för stora maffiga bullar (ca 10 st/rulle)! Lägg dem i stora bullformar på en plåt. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.

 

Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, 250 C, ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk. Blanda florsocker med en liten skvätt vatten och pensla på lite glasyr när bullarna svalnat. låt stelna och servera sedan genast.

Sött och Gott | |
#1 - - Anonym:

Ser mumma ut! kram /Jossan

Upp