Zucchinigratäng



Igår testade jag att göra det
här. Blev smaskigt värre!

1 stor zucchini
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Olivolja
500g nötfärs
1 tetra passerade tomater
1 st lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk oregano
salt & peppar
smör
1,5 dl grädde
en påse riven mozzarella

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva zucchinin på längden. Lägg upp skivorna på hushållspapper och salta för att dra ur onödig vätska. Riv lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna en kort stund. Lägg löken åt sidan. Bryn köttfärsen i olivolja. Tillsätt löken, de passerade tomaterna, lagerblad samt timjan och oregano. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra tio minuter. Smöra en ungsfast form och badda av zucchiniskivorna innan du lägger ett lager av dem i botten på formen. Häll sedan hälften av köttfärsen i formen och ett lager zucchini till, sen ett sista lager köttfärs. Ringla över grädden och strö över mozzarellan. Gratinera i 20-30 minuter. Servera med krispiga grönsaker

Mat & Dryck | |
Upp