Kycklingfilé med Karljohanpasta och tryffelolja

 

Idag blev det detta till middag. Gott, men du... hoppa över den där tryffeloljan... eller testa. Jag testade och kommer inte! äta sån igen. Annars: Rackarns god mat!
Hittade receptet hos Anna som i sin tur hittat det hos tidningen femina

Oj, ser nu att jag glömde göra såsen:) Ja, ja det blev gott utan också!

kyckling
(4 personer)
4 kycklingfiléer, gärna majskyckling med skinn

salt och peppar
olja till stekning
2 dl kycklingbuljong
2 dl matlagningsgrädde
1 knippa grön sparris
4 portioner färsk pasta med fyllning av karljohans-svamp
1-2 tsk tryffelolja
rivet skal av 1 citron

Beredning: Salta och peppra kycklingen. Lägg med skinnsidan ner i lite olja i en stekpanna och stek tills skinnet har fin färg. Efterstek i 150° varm ugn i ca 20 min. Lyft upp kycklingen och koka ur pannan med buljong och grädde. Koka tills såsen tjocknar något. Skär sparrisen i bitar. Koka upp 2 kastruller med lättsaltat vatten. Koka pastan i den ena, se paketets anvisningar, och sparrisen i den andra, ca 2 min. Häll av kokvattnet. Fördela pasta och sparris på tallrikar. Skiva kycklingen i tunna skivor och lägg ovanpå. Ringla tryffelolja över och toppa med citronskal. Servera med såsen.

Mat & Dryck | |
Upp