Sista dagen. Onsdag 06-02-08

Hann precis äta frukost innan taxin kom för att köra oss till flygplatsen. På vägen såg vi pyramiden vi länge funderat på att promenera till. Tur att vi inte la mer tid på detta för den var inte så mycket att se, mer än en vit pyramid som stod inklämd bland allt annat i Rom.
Tillbaka till Sevärdheter Caracalla - Rom

Från bilen såg vi även EUR, en modern stadsdel i södra Rom, som projekterades inför världsutställningen 1942.
Italiens diktator Mussolini ville kunna ge uttryck för regimens ideal utan att vara bunden av hänsyn till äldre bebyggelse. Projektet leddes av arkitektenMarcello Piacentini, och hans vision var att arkitekturen i moderna och funktionella former skulle ge uttryck för Roms storhet. Byggnationen avbröts dock1942 i och med andra världskriget och återupptogs inte förrän 1951. Inför de olympiska spelen 1960 förlades flera sportanläggningar till EUR. Där såg vi det fyrkantiga Colusseum, ett ganska imponerande bygge i gammal, men ändå modern stil.

Bild:PalazzodellaCiviltaItaliana.jpg

Flygturen hem gick bra, inga förseningar. Hann shoppa dricka, parfymer  och den godaste kycklinghamburgare jag någonsin smakat.

På landvetter var Tobias väska borta och vi fick reda på att den stod kvar i Amsterdam. Jaja, den skulle komma till Sverige dagen därpå och därmed var vår resa slut.
Resa | |
Upp