Palantinen... Söndag 03-02-08

Idag var det dags för ännu mera ruiner, hela Rom är fullt av gamla valv och pelare, idag skulle vi till Palantinen där tyvärr mycket var under reparation vilket gjorde att vi inte fick gå in överallt. Kan väl egentligen inte säga att det gjorde så mycket, vi var rätt lagom mätta på ruiner när vi gick därifrån.Palantinen, stadium
 Vår väl ledde oss nu till Capitolum som var en fin byggnad. Vi lät dock bli att gå in på museet.

Piazza del Campidoglio, Róma 

Efter detta började det faktiskt att regna lite smått och vi besämde oss för att traska vidare och hitta ett ställa att äta. Hamnade på en mindre mysig lunchresturang men våra magar var hungriga och humöret kan ibland blir lite trist när man inte är mätt. Vår servitör vann första pris i otrevlighet och salladen vi beställde dök aldrig upp. Ida köpte sig ett paraply och jag drog på mig regnbyxor, är man fröken så är man:-) 












Så var vi mätta och belåtna och gick nu vidare mot piazza Navona. Regnet öste ner och vi satte oss vid ett av alla uteserveringar och delade på en flaska vin. Mums!!Tillbaka till Sevärdheter Piazza Navona - Rom
Därefter gick vi till Piazza del popolo.Tillbaka till Sevärdheter Piazza del Popolo - Rom

 

Torget med obelisken och en mindre kyrka. Vid torget ligger även Santa Maria del Popolo som är en av platserna som Robert Langdon besöker i boken "Änglar och demoner" (syns inte här på bilden).

På kvällen åt vi en fantastisk god middag där de även hade en svensk meny, resturangägaren hade en släkting som bodde i Malmö.

Resa | |
Upp