Landet

Vi har några dagar på goda vänners land. Solar, badar, äter bär, promenerar och tränar lite, äter och dricker gott och vi tycker alla att den svenska sommaren just nu visar sig från sin absolut bästa sida.

Labolina charmar alla med sina nya ord och verkar trivas som fisken i vattnet. Alla vill hjälpa henne och presenter i massor får hon. Det är en roligt att få hjälpa till att plocka upp potatis ur landet, vara med när kakan skall bakas, få sitta på fyrhjulingen och bli buren på allas axlar när benen är så trötta att de inte längre orkar gå. Jämnåriga hunden Bella är supergullig och mycket intressant även om vår lilla bestämda tjej kan säga ifrån, ja rent av skälla på stackars "Bejja" som går därifrån och tycks undra varför hon blev ropad på.

Vi skrattar vid kubbplanen då det går dåligt och jublar när det går bra. Drar djupa andetag när grillens dofter når våra näsor och njuter av varje sommarsekund. Vid kaffekoppen för vi spännande samtal och i skogen lyssnar vi på tystheten.

När solen kastar sina sommarstrålar över sjön och marker tänker jag, som så många gånger numera, att vi har det alldeles alldeles ljuvligt.

 

Vardagsliv | |
Upp