Tomatsås
Ingredienser
2 burkar MUTTI-hela och skalade tomater
2 vitlöksklyftor
3 schalottenlökar
2 matskedar Sherryvinäger
Olivolja
1 buljongtärning ( grönsak )
1 buljongtärning ( kött)
2 matskedar Socker
Salt
Peppar
1 citron
Salvia eller basilika
Chiliflakes
Gör så här
Skiva vitlöken tunt och stek i rikligt med en god olivolja, låt den INTE brännas då får hela såsen en besk smak, samma sak med den hackade löken. Båda ska stekas mjuka. I med båda burkarna tomat och hacka sönder med träredskap
Nu ska du sätta smakerna och du börjar med att ha i bägge buljongtärningarna och i med följande ingredienser, socker, skal från en hel citron och juice från en halv, vinäger, chiliflakes, peppar. Låt den koka i minst 30 minuter och smaka då av om du ska ha i något mer. Det brukar behövas lite salt och lite socker beroende på vad du själv gillar!
I slutet river jag ner den färska salvian ( går lika bra med basilika ) River över färsk parmesan!
Servera med pasta och bröd som tillbehör att doppa. Enjoy