Kalender del 8

Kommentera

Del 8

Om man jämför rummet som du nu befinner dig i med de övriga i huset så är detta ganska litet. Där står en säng och på väggen över hänger en bild med en mycket känd person, Christopher Columbus. Längst ner på bilden står det med stora bokstäver LIVE YOUR DREAM. 

I ett fönster står en snöglob och det är ifrån den musiken spelas. Runt runt far små flingor inuti globen och lägger sig som ett vitt täcke runt en liten hjort som står på en sten i mitten. Du ler och längtar tillbak till dina egna djur, längtar bort ifrån huset... Men snart, snart är du väl ändå klar?

Du ser dig om i rummet och inser att detta måste vara ett barnrum. På en bokhylla lyser en liten jordglob och böckerna som står däri är allt från barnsagor till ungdomslitteratur. Du ser en titel som du känner igen, boken är en av de få högläsningsböcker du faktiskt minns, hur en mormor dog i slutet och flera i klassen blev tagna av ögonblicket.

På ett skrivbord ligger skrivarsaker och på golvet leksaker, allt från småbarn till större. Svårt att veta hur gammal barnet/barnen i rummet är. Troligen är det bara ett barn eftersom det bara finns en säng. Tyst drar du ut några lådor men finner samma omöjlighet till svar. Kläder i många storlekar och spel passande för en liten jollrig knott men även för större barn, nästa vuxna. 

Du sätter dig på sängen, känner hur ögonen liksom vill slå ihop, knipa igen och egentligen bara få låta dig vila, men någon vill visst något helt annat. Katten kommer tillbaka. Den drar sig längs dina ben och där, inne i det upplysta rummet ser du plötsligt vem det är!


Vad är det som går upp och ner utan att egentligen röra sig?