Kalender del 7

Kommentera


Del 7

Ni går genom en lång hall. Katten går först och du efter, ni följer melodin och det knakande ljudet tycks ha försvunnit. Katten reagerade också på ljudet, stannade men gick vidare då det tystande. Emellanåt vrider den på huvudet och tittar på dig, som för att se att du fortfarande är med. 

Du tror dig känna igen melodin men när du nynnar den inne huvudet är det svårt att hålla fokus. Det är en melodi med endast tre ackord, det vet du eftersom du hör att det är just de tre ackord du själv en gång kunde ta på en gitarrs fem strängar. Men... att tänka på en sak, lyssna efter ljud, vara på sin vakt för att inte själv föra för mycket ljud, smyga efter en katt och samtidigt ta ansvar för uppdraget är inte lätt. Du har ett eget ansvar så ja... du får inte glömma varför du är där! Du måste ha någon form av strategi för ditt uppdrag...

Hallen känns oändlig, du känner dig varm och trött. Vad kan klockan vara? Du gnuggar dig i ögonen samtidigt som ett brak ekar längs väggarna. Ett brak följd av en häftig smäll och allt blir svart. I ren panik hukar du dig och håller händerna som skydd för huvudet, trevar dig sakta fram på huk och spanar i mörkret efter katten. Viskande försöker du locka på den men det är alldeles tyst. Melodin har åter börjat spela och när du ser dig omkring inser du att du måste vara framme, framme vid en dörr som leder vart? En blinkande tuchskärm lyser i mörkret. Du går fram och läser meddelandet som nu syns.

Jontes Rum ➡️ dra för att öppna.

Du drar längs med skärmen och kommer på dig själv med att dagens teknik kräver vissa åtgärder. Du drar med fingret och skärmen blinkar till, sedan är allt svart och med ett knarrande ljud öppnar sig den tunga dörren.


Vilken gener av låt tycker den unga mycket om?

Vilket ord på fyra bokstäver har sju kvar när man tar bort en?