Kalender del 6

Kommentera


Del 6

Du tar försiktigt i glasbitarna och suckar nästan nöjt över att du valt att täcka dig. Din säkerhet för att inte lämna några spår var goda. En del bitar är riktigt vassa och du är rädd för att skära dig. 

En mörk katt kommer fram till dig och nosar. Måste ha varit den som skrek till, tänker du samtidigt som katten tar ett vigt hopp upp i ditt knä. Du smeker den sakta över ryggen och ett kurrande ljud av välbehag fyller det stora arbetsrummet. Katten lägger sig tillrätta i ditt knä och du får dra undan skägget för att kunna hålla huvudet rakt.

När du samlat ihop alla porslinsbitar tar katten ett skutt ur ditt knä och går ut ur rummet. Du står kvar, men när katten stannar i dörren, som om den vill att du skall följa efter är det precis vad du gör.

Det knastrar till på golvet när du går och du ser att du trampat sönder massa kattmat. Vid en vägg ligger en skål vält men fortfarande med ett par kattgodisar i. Är detta kattens uppehållsrum? Medan du går ut ur rummet funderar du på om även kattgodis innehåller socker? Undra hur mycket socker en katt i så fall "får" äta, är det samma som människan - nästan inget?

Du går efter katten när du hör något. Är det fler än du och katten i huset? Inbillar du dig eller är det knak från fler än dig som går över golvet? Jo, det knakar till och sedan hörs en melodi. En melodi som låter som spelad på en speldosa?


Var smakar det söta allra bäst?


Vad är det som har fingrar men inga tår?