Kalender del 5

Kommentera


Del 5


Efter att du tagit gåtan och tror att du har löst den ställer du dig en bit ifrån tavlan och betraktar den. Det är verkligen gigantisk och mycket skickligt gjord. Tekniken för att skapa olika djup är maffig och efter att ha studerat tavlan en stund känner du nästan hur du sugs in den, som om du vore en del av den. Bilden ser levande ut och minnen från när du själv var ute på havet fyller dig. Du kan känna den salta doften och vinden som tar tag i seglen. En befriande känsla...

Du sätter dig ner, känner dig nästan yr av alla minnen. Blundar och låter dig svepas med för någon sekund. Sen reser du dig snabbt upp. Från det mjuka du satt dig på kommer ett skrik som från avgrunden. Något mörkt mjukt hoppar på dig och sedan vidare genom rummet. Ljudet av porslin som slår i golvet låter genom det annars tysta huset. 

Vad tusan var det? Du går fram till det krossade muggarna som måste ha stått i en bokhylla men som nu ligger i småbitar. Du sätter dig på huk och hör samtidigt tysta tassande steg som närmar sig dig.


Var har havet ingen bölja, floden inget vatten, skogen inga träd, bergen inga höjder och staden inga hus?