Kalender - del 3

Kommentera
 

Del 3

 

Du minns när du och dina kompisar spelade "fyra i rad", hur en kille som ni kallade Jonte alltid blev stoppad. Det blev som om spelet mer gick ut på att göra det surt för Jonte än för att vinna eller bara ha det roligt,... Ett spel som övergick i - ja vad?

 

Du skakar på huvudet när minnena liksom sköljer över dig. Minns när Jontes mamma ringde hem till er och din mamma kom in på ditt rum med tårfyllda ögon och sa att Jonte kände sig utfryst och mobbad.

 

Tiden därefter är lite som ett vakuum. Du minns bara delar av den tiden, att du och klasskompisarna fick gå iväg och prata. Enskilt och i grupp med människor som kallade sig för psykologer. Du minns att du tyckte att psykologerna var idioter och stängde in dig på ditt rum. Vägrade mat, men åt chips och gurka... Det hade varit Jontes favoriter på den tiden och när du åt det minns du att en härlig känsla spred sig inom dig. Det fick dig att må bra, ok bättre och ta bort lite av sorgen som växte sig likt en skog inom dig. Hade du varit med och påverkat Jonte att kände sig utanför? Hade du varit en mobbare? Du hoppades inte det, du hade gillat Jonte - ja faktiskt även om du inte alltid visat det.

 

Du rycker plötsligt till när du hör något som låter mot fönstret. Snabbt tittar du upp men blir nästan bländad. Dina ögon har vant sig vid mörkret och nu när du tittar upp gör ljusstaken dig nästan blind. Ändå ser du att det sitter ännu en lapp på utsidan fönstret. Någon måste ha satt dit den - nu? Du inser att du inte är ensam....

 

 

Vilken tid tycker den som är hungrig mest om?