Kalender del 12

Kommentera


Del 12

Snabbt tar du dig genom hallen och tillbaka till arbetsrummet/biblioteket. Vid ett bord som du inte tidigare lagt märke till stannar du. Det är något, förutom bordet som fångat din uppmärksamhet. 

På bordet står två fotografier, ett på dig och Jonte från en av ers resor till -the green Island och ett fotografi av Jontes son och hans barnbarn vid ett minaret i Dubai. Det som står mellan fotoramarna är det som verkligen får dig att hajja till.

Mellan bilderna står nu muggarna, vars trasiga delar du tidigare samlade ihop, nu står de här - hela men du kan ana sprickor i porslinet. Hur och när har någon lagat? Mot en av muggarna står ett kuvert lutad med texten Kurts önskelista 2015. Kurt är Jontes sons son, hans barnbarn och när du tar önskelistan inser du att uppdraget snart är utfört. 

Du tar dig förbi adventsstjärnan och ljusstakar och tar på dig luvan innan du skyndar ut i natten. Med en dov duns stängs dörren till huset bakom dig och du tittar upp på himlens alla stjärnor och månen som svagt skymtar bakom ett moln. Snön har lagt sig djup runt huset och du sjunker ner när du tar dig mot djuren och släden. Ännu har du några timmar på dig innan du skall möta alla snälla barn.

Innan du far iväg slänger du ett öga mot huset. I ett av fönstren sitter katten och med en tass mot fönstret är det som om den vinkar farväl. Du lyfter din hand till en vinkning, katten försvinner och du och viskar ut i natten.
Farväl Jonte, jag kommer alltid sakna dig.
Med ett smackande ljud får du djuren att börja röra på sig. Det är natten före julafton. För dig väntar årets mest arbetsamma, men också fantastiskt roliga dag. ✨

Vem har rest jorden runt flest gånger?