Chokladkaka med mango

Galet god chokladkaka med mango bakade jag och Labolina till dagens fikastund. Krämig, söt men fräsch och mättande alltså fick den många tummar upp. Receptet kommer från bästa 56kilo Åse.

Ingredienser:
  1. 100 g 70% mörk choklad
  2. 100 g smör
  3. 2 ägg
  4. Sötning motsvarande sötman från 1 dl socker
  5. 0,75 dl mandelmjöl
  6. 2 msk kakao
  7. 250 g styckfryst mango 

Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175 g.
  2. Smält chokladen med smör i kastrull. Vispa ägg och sötning. Vispa ner kakao och mandelmjöl i chokladsmeten. Häll i smord form och tryck ner de frysta mangobitarna. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
  3. Låt svalna. Vi åt den tillsammans med vispad grädde
Sött och Gott | |
Upp