En ny årgångsglögg

 

 

Årets glögg från Blossa 2012 smakar citrus och ingefära. Deras årgångsglögg har släppts i 10 år och årets variant har smaker från Östasien. Smaken är en kombination av yuzu (en japansk citrusfrukt) och ingefära.

”En höglänt och frostbiten sluttning i ett avlångt land i fjärran östern. Långt bort från allt vad glögg heter. Här växer yuzufrukten vilt – och har så gjort sedan samurajernas dagar. 800 mil
 
bort möter för första gången den japanska frukten svensk glöggkultur. Och här, i vårt lika frostbitna och  avlånga land i väst, står den nu klar att avnjutas. Resultatet av det osannolika mötet mellan svensk tradition och fjärran österns frukt. En lika utsökt som välbalanserad starkvinsglögg med yuzufruktens smak av både grapefrukt och mandarin – en smak som samspelar väl med ingefärans kryddighet.”
 

Jag brukar alltid köpa hem några flaskor av årgångsglöggen och i år blir det inget undantag. Bara flaskan ser ju otroligt snygg ut och det återstår bara att smaka för att ta reda på om smaken också är bra. Finns ute nu till försäljning. 

 

 
Mat & Dryck | |
#1 - - Anonym:

Å tack för påminnelsen om årgångsglöggen! E nyfiken på hur den smakar i år! Låter ganska god tycker jag. Kram /J

Upp