Raggmunkar

Åt några med lingonsylt men måste säga att jag gillar den här varianten bättre.
Ingredienser

10 potatisar
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 nypa socker
vitpeppar
4 dl mjölk
1 ägg
4 msk smör
matolja
lingon till servering


Gör så här

Blanda vetemjöl, salt, socker, peppar och lite av mjölken till en jämn smet.

Tillsätt resten av mjölken och ägget, lätt uppvispat.

Skala och skölj potatisen. Riv den grovt på ett rivjärn eller i en matberedare. Krama ur så mycket vätska som möjligt genom att lägga potatismassan i en sil och pressa med en träslev.

Blanda ner potatisen i äggsmeten. Bryn lite olja i en stekpanna.

Klicka i ett par matskedar av smeten och bred ut den i stekpannan med hjälp av en stekspade.

Klicka i smör runt om.

Grädda raggmunkarna gyllenbruna på båda sidorna.

Servera med lingon.

Mat & Dryck | |
#1 - - Elin:

Åh, det är riktigt länge sen jag åt raggmunkar! Det är ju så gott :)

Upp