En resa tillbaka, 26 år sedan sist

bild: kristianstadsbladet.se 

 
Vägen fram till bagagebanden är inte helt självklar och jag hinner tänka många tankar innan vi är framme. Tar tag i systerysters arm och säger att tänk här har vi gått förut, för många år sedan men det är inget någon av oss kan ha något minne av. 
 
Vi blir stannade i passkontrollen och en man går iväg med Labolinas pass. Där står vi, fem vuxna och en bebis och vet inte vad som händer. Försöker fråga mannen bakom disken men han bara dirigerar oss att ställa oss att vänta. Jag och T börjat bli oroliga, varför just Labolinas pass? Vad är det de gör med passet och varför? Efter ett bra tag är mannen tillbaka med passet och vi får gå vidare utan några svar på varför vi fått vänta. T är orolig och bara på den här korta stund vi varit i landet har vår ljusa flicka dragit många blickar till sig.
 
Vi växlar till oss pengar för landets valuta rupies/LKR, som vi inte kunnat göra hemma i Sverige. Nej, deras valuta får man lösa sig till på plats. Därefter är det tänkt att vi med en föreställd taxi skall ta oss till hotellet, men ingen taxi kommer. Vi står där bland alla lankeser och blir av vakter beordrade att flytta oss åt sidan hela tiden för att inte vara i vägen för nykomna resenärer. 
 
Klockan har snart passerat 04:20 och vi är alla trötta efter en lång resa, trots att vi sovit på planet. Labolina känns tung på min arm och vagnarna med alla väskor är stora och otympliga. Till slut beställer vi en ny taxi som kommer på bara några minuter och vi är åter på väg.
Sri Lanka, Söka Rötter | |
#1 - - Jossan m:

Ryser när jag läser, vilken spännande resa!!! Åh <3

Svar: Ja det här är spännande, tokigt, läskigt och ja allt vill jag lova. Kram
Johanna

Upp