2 månader och skorv?!?


Är ditt barn också ett av de 40% som får skorv? Visst går det bort av sig själv, men det finns också sätt att hjälpa skorven bort snabbare. Den här salvan från apoteket tex!


Vi var så "glada" att Nellie fått så fin hud. Inga prickar, torr hud, skorv eller flammor så långt våra ögon kunde nå. Men så gick tiden och plötsligt började hon få torr hud vilket jag tror beror på årstiden då jag själv alltid blir torr vid den här säsongen. Tänkte att Nellie säkert fått min trista hy...

Sedan, helt plötsligt, började hon få skorv! Skorv som är vanligt att spädbarn får i hårbotten och i ögonbrynen. Det brukar också kallas mjölkskorv. Det ser ut som feta, lite gulaktiga fjäll som kan likna mjäll. Oftast är det under sina första månader som barnet får skorv och man vet inte vad det beror på. Det går bort av sig själv, men det kan ta tid...

Många sa till oss att det går bort av sig själv men ville vi kunde vi ta lite barnolja och smörja in på hennes huvud. Testade detta, men tyckte inte att det hjälpte. Snarare uppstod en illa lukt - ja det luktade i stil med mögleost... och Nellie verkade tycka att det kliade för hon gnuggade sitt lilla huvud så att hon fick små tovar i bakhuvudet.

Så blev jag tipsade om den här oljan son innehåller bragoolja. En salva som man smörjer in 3 ggr per dag i 8 dagar och som verkligen ger resultat!! Skorven, den illa lukten, kliet försvinner snabbt! Nellie och hennes föräldrar är väldigt nöjda! Och med detta "sagt" åker vi nu på 2 månaders koll hos doktorn i Tanum.
Livet som mamma | |
Upp