Skaldjurspasta med pepparrot


Igår bjöds det på middag här hemma och jag testade att laga efter Magnus Lindströms recept. Blev riktigt gott och alla tog om flera gånger! Speciellt uppskattade jag grukan som blev oväntat god!

Ingredienser:
400 g spaghetti
1 avocado
4 plommontomater
1 gurka
2 dl grädde
1 msk hummerfond
1 dl vatten
400 g räk- och kräftstjärtar
1 knippa dill
2 msk färskriven pepparrot
salt och svartpeppar

Gör så här:
1. Dela spaghettin och koka i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet.
2. Skala gurkan. Dela den på längden och kärna ur den med en tesked. Dela gurkan i bitar. Skär också tomaterna i bitar. Ta av skalet på avocadon och skär fruktköttet i bitar. Plocka dillen grovt och hacka den.
3. Blanda hummerfond och vatten. Häll i buljongen och grädden i en kastrull och reducera till hälften. Rör ner den kokta spagettin. Ha i gurka och tomat. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda sist ner avocadobitar, räkor, kräftor, dill och pepparrot.
4. Låt det bara bli varmt, nu får det inte koka.
Mat & Dryck | |
Upp