Den soligaste dagen, pappas födelsedag! Tisdag 05-02-08

Vart ligger den där Villa Borghese?!?!Villa Borghese är en stor park i norra Rom, som fått sitt namn efter släkten Borghese. Vi gick och vi gick och vi gick men det enda som fanns runt omkring oss var träd, gräsmattor lite småstigar och en väldans massa hundar. Till slut hade vi gått igenom hela parken och insåg att någonstans på vägen måste ha gått förbi det.

Vi vände och köpte nötter och lite annat smått och gott innan vi fick syn på en kamel mitt ute i det fria, ja inte riktigt i det fria. Vi hade kommit till ett zoo. Vi kom på att hela parken hette Villa Borghese och att det vi letade efter hette Galleria Borghese. 

[IMG_7970.jpg]

Då var det dags att gå igen och äntligen hittade vi rätt. Frågade pappa 100 gånger om han verkligen ville att vi skulle gå in och titta på alla tavlor och det ville han, det var ju ändå hans födelsedag. Väl framme var alla biljetter slutsålda och precis som min guidebok sa skulle man beställt biljetter några dagar i förväg för att ha en chans att komma in. Detta visste ju inte vi för vi hade inte läst i boken om just detta förrän kvällen innan. 

Istället solade vi oss utanför den fantastiska villan och tittade på alla citroner och mandariner som växte runt oss.



Resten av dagen strosade vi bara runt i Rom och åt god mat, drack gott vin, åt god glass och njöt i solen. Vi såg de äldsta ruinerna i Rom Ara Sacra, sedan såg vi en helt enorm stor kloakrått.
 
 

På kvällen firade vi pappa med champange och åt en underbar middag på en gammal Italiensk restaurang. Sedan gick tillbaka till Fontana de trevi för jag ville köpa mig en väska och sedan gick vi tillbaka till Spanska trappan innan vi gick till hotellet. Våra fötter värkta och för stackars
mamma var det nog värst.
Resa | |
Upp