Old Town and Lokrum

Köper frukost på Kerum, en stor supermarket, som vi äter på en av parkbänkarna på parkpromenade. Köper bröd och något som liknar kalvkorv men när vi öppnar och smakar upptäcker vi att det är någon vitlökskorv. Nog för att både jag och T gillar vitlök, men så här på morgonkanten blir det lite för mycket av det goda för båda.

Vi tar bussen ner till gamla stan. Innan vi går upp på muren besöker vi en toalett. Får där för första gången se och uppleva toaletten där du står och gör dina behov... Spännande! Värmen slår emot oss och vi har med oss mycket vatten, men men trots det måste vi stanna och vila flera gånger... gärna i skugga. Vi vet inte hur varmt det är men någon stans runt 35 sägs det.


Stan är vacker! Från muren kan man se ner i gamla stan och utanför Dubrovnik där havets vågor rullar. Vi njuter där vi strosar runt men plötsligt ramlar jag. De gamla marmor stenarna är glashala och klide i typ "splitt" Lyckas få stopp på glidet när knät slår emot. AJ!!!

                          

Efter muren äter vi lunch inne i stan. Sätter oss på en liten sidogata från den "stora" affärsgatan och ser därifrån alla som rusar fram och tillbaka. Vilket tryck det är! Den ena varmare än den andra.

Så tar vi båten ut till ön Lokrum som ligger 15 min utanför gamla stan. Ön är otroligt vacker med sitt blåa hav och all grönska. Det struttar runt en massa påfåglar och jag och T fotar som bara den på mamma-pappa-barn påfågel familjen innan vi inser att det finns hur många fåglar som helst. Badar från klipporna som är sylvassa! Vattnet är alldeles ljummet och extremt salt, vi flyter bra. Som tur är finns en dusch med sötvatten. T snorklar upp en sjöborre till mig och när vi tagit bort de svarta giftiga taggarna är det en lila vacker färg under!

                    

Tar sista båten tillbaka till stan efter en fanstastisk dag. Äter god mat på en restaurang med utsikt utöver havet och dricker gott vin. Tar bussen hem och säger snabbt godnatt till mamman som fortfarande sitter uppe. Vi känner oss såå nöjda med dagen!
Dubrovnik 2008 | |
Upp