Självrisk



(2 av 5 möjliga. Boken börjar med att fånga mig totalt. Synd att spänningen inte höll i sig, för i början verkade den lovande! Efter ett tag avtar dock intresset och det händer egentligen inget nytt... )

En isande kall februarinatt vaknar Dicte Svendsen och hennes pojkvän Bo av att grannens stall står i lågor. Ensamma försöker de rädda de instängda och panikslagna hästarna. Grannparet Karen och Søren är bortresta och av Karens syster, som bor med dem, syns inte ett spår

Samma kväll brinner också en skola ner och Århuspolisen med John Wagner i spetsen får fullt upp. De kopplar samman bränderna och ett ungdomsgäng hamnar snart i fokus.

Men då Dictes sjuttonåriga dotter hittar en död kvinnokropp en bit ifrån deras hem tar händelserna en märklig vändning. För den avlidna är Karens försvunna syster, mördad på ett mycket makabert och brutalt sätt.

Dicte får i sin roll som journalist inblick i vad som sker och hon gör så gott hon kan för att hjälpa polisen i deras arbete. Men aldrig kunde hon ana att hennes bevakning av händelserna skulle komma att bli så farlig och personlig
Böcker | |
Upp