Vad var det som hade hänt?

Så här fram emot hösten kan det vara helt underbart rofyllt att vara ute på havet. Det är knappt några båtar ute och trots att solen skiner är luften ganska kall. Seglar man hör man endast vågornas skvalp, och åker man för motor är det ljudet som fyller atmosfären.

Igår tog vi båten ut för att titta på segelbåten som spolats i land på en ö utanför hamburgö. Synen som mötte oss var skrämmande och tankar och vad som hänt fyllde oss alla. Vi gick i land och när man tittade in i den helt öppna ruffen såg vi att allt bara var lämnat. Vad vad som hänt?!? Korvarna som skulle ha ätits låg kvar tillsammans med dricka och i en hink såg vi avfyrade varningssignaler som avfyrats.

Hela skrovet var sönderslaget på den sidan båten låg på och längre bort hittade vi flaggan och delar av det som en gång varit en segelbåt. Hela tiden tänkte man på de som varit ombord och hoppades att de klarat sig... men varför ligger båten fortfarande kvar? En vecka efter att olyckan inträffat? Vi lider med dem som var med, vilken mardröm!!


 


Vardagsliv | |
#1 - - Mammut:

Alla 6 ombord klarade sig bra, men de väntade ombord under natten på att bli bärgade o vågade inte lämna båten för risk att bli krossade mot klipporna i stormen. Båten deltog i en kappsegling, därför fanns så mycket säkerhetsutrustning. Man har varit tillbaka o hämtat det viktigaste o båten kommer att bärgas av Hamburgsunds Hamn o Sjö snart.

#2 - - Johanna:

Vilken tur att de klarade sig! Ja där ser man hur viktigt det är att ha de rätta sakerna ombord.

Upp